Decenniets Spelare

 

En omröstning har ägt rum på nätet gällande vem som är decenniets spelare i Ulven. De tio spelare som spelat flest matcher genom åren var nominerade vilket innebär Hegge, Matte, Petter, Sami, Gurra, André, Benke, Kalle, Jojje och Cesar. Sammanlagt 63 röster kom in och den slutgiltiga listan såg ut som följer:

10. Johan Öhqvist 0%
  9. Bengt Teljfors 3,2%
  8. André Nylund 4,8%
  6. Kalle Pettersson / Jojje Elofsson    6,3%
  5. Mattias Hedlund 7,9%
  4. Gustav Pettersson 12,7%
  3. Henrik Teljfors 14,3%
  1. Petter Teljfors / Sami Mhir 22%

Då två spelare delade förstaplatsen med 22% av rösterna så har en jury tillsatts för att ta det slutgiltiga beslutet vem som vinner denna utmärkelse.

Motiveringen lyder:

Decenniets spelare ska gå till en spelare som betytt mycket för laget under dessa tio år, både på planen och utanför. Sami har varit otroligt betydelsefull för Ulven sedan sin debut 1997 och är kanske lagets bäste spelare sett enbart till kvaliteten men juryn har kommit fram till att det finns en spelare som trots detta förtjänar detta pris lite mer än den briljante burväktaren.

Sedan dennes debut som 14-åring i matchen mot Gula Villan 1994 (en match där han f.ö. gjorde ett av målen) har han till dags dato gjort fantastiska 263 mål på 308 matcher samt stått för oräkneliga målpassar. Att han emellanåt har skämt ut sig och laget med sitt något labila humör glömmer vi en dag som denna och hoppas att han lärt sin läxa och tar sitt ansvar när det gäller att leda vägen mot nya framgångar för vårt kära fotbollslag.

Med sin teknik, sitt målsinne och sin explosivitet är han den viktigaste spelaren offensivt och när han dessutom har spelat i laget under alla dessa år så känns den självklart att ge honom denna prestigefyllda utmärkelse.

Priset går till Petter Teljfors