.

Inför 2006

Rykten, förhoppningar och klara nyförvärv/förluster inför årets utomhussäsong.

(uppdaterad 2006-04-05).

Klara för spel:  
   

MÅLVAKTER

.
 Sami Mhir  (mv) Den säkre burväktaren har ju tyvärr varit i det närmaste helt frånvarande sedan förra innesäsongen p.g.a. att han pendlat upp till Sundsvall på helgerna men nu när man kommer spela på måndagar är förhoppningen stor att han ska kunna medverka. Han behövs, det har varit väldigt rörigt på målvaktsfronten under hans frånvaro...
 Jonne Stenlund  (mv-hb-vb) Den ständige backupen Jonne spelade ju så mycket ifjol att han utsågs till Årets Målvakt i Ulven, något han värdesatte väldigt högt. Dock kan man inte påstå att han håller Sami-klass som elvamannamålvakt... Men en bra kille att ha i bakfickan är det. När Sami är tillgänglig kommer "Slipsen" ta plats i backlinjen där han sällan lägger fingrarna emellan...
. .
FÖRSVARARE .
 Gustav Pettersson  (mb-hb-vb) Årets Spelare i Ulven 2005 och en oerhört nyttig hårding. Vill själv helst spela ytterback men eftersom Ulven har stor brist på mittbackar kommer han troligen mest husera där. Han var väldigt lyckad som mittlås ihop med Hegge i slutet av förra säsongen och den duon lär fortsätta kampera ihop.
 Henrik Teljfors  (mb) Den ende naturlige mittbacken i Ulvens trupp 2006 vilket gör att han får ta ett stort ansvar. Egentligen ville han själva testa rollen som balansspelare på mitten men det verkar bli svårt i dagsläget. För vem ska gå in som mittback?
 Mattias Hedlund  (hb) Hade en riktig katastrofvår ifjol men skärpte till sig en aning under hösten. Var inte helt lyckad som ytterback men det lär ändå bli där han kommer husera, dock måste han spela till höger då hans vänsterfot är för svag...
 Torbjörn Persson  (vb-hb) "Tuben" hade liksom Matte ett jobbigt fjolår och har en hel del att bevisa. Måste bli stabilare och bättre i positionsspelet samt välja rätt alternativ oftare. Hans ettrighet, vilja och kämpaglöd borde kunna göra avsevärd mer nytta än den gjorde ifjol.
 Thomas Guldager  (vb-mb-dmf) Blandade och gav mycket ifjol och kändes inte helt trygg i rollen som mittback. Spelade inte en enda match under hösten och har endast varit med och tränat inomhus under vintern. Han har egenskaperna för att vara en riktigt stabil vänsterback men verkar ha lite motivationsproblem. "Snubbelgubben" har dock en gjuten plats i laget om han själv vill.  
 Peter Pontikis  (hb-vb) Under 2004 var han mittfältare men flyttades ifjol ner som ytterback där han gjorde stor succé. Poängsnittet 2,67 var det femte bästa i laget och hans rivighet och aggressivitet gjorde stor nytta. Pontikis ska bli oerhört intressant att följa i år, förhoppningsvis kan han vara med oftare än ifjol.
 Rikard Frisk  (hb-vb) Endast reserv under våren men då man hade ont om spelare under hösten togs han in som ordinarie och spelade då in sig på en högerbacksplats. Behöver förbättra passningsspelet och snabba upp bollbehandlingen men han har viljan och kommer utvecklas ytterligare. 
. .
MITTFÄLTARE .
 Micke Ström  (dmf) "Strömmen" deltog inte alls ifjol då han led av ljumskbesvär men har nu blivit kvitt dessa och ska medverka i Ulven i den mån han hinner (han har även börjat spela i div.5-laget FC Krukan). Hans närkampsspel och tuffa spelstil på mitten behövs så förhoppningen är att 2004 års bäste mittfältare ska vara med och slåss om titeln även 2006.
 Joel Andersson  (dmf-vmf) Gjorde en klart godkänd säsong ifjol och tar för sig alltmer. Fortfarande borde han kunna utnyttja sin fysik bättre men förbättrar han bara det samt slipar ner "duttandet" med bollen så kan han bli ett klart alternativ som innermittfältare, hittills har han mest agerat ytter. 
 Jojje Elofsson  (omf-hmf) Jojje startade förra säsongen som yttermittfältare men fick sedermera chansen centralt och lyfte sig då rejält. Hans andra halva av säsongen var riktigt bra och han inledde också innesäsongen starkt varför det var riktigt trist då han pajade menisken i januari. Nu är han aktuell först till höstsäsongen. Hur ska Ulven klara sig utan Jojkans smörpassar?
 Petter Teljfors  (omf-cf) Sju mål på nio matcher ifjol är ju helt okej men tar man med i beräkningen att fem av dessa kom i en och samma match (mot Solberga) så blir slutsatsen att förutom den matchen så hade Perkan en misslyckad säsong. Dessutom var han ofta labil och visade dåligt humör. Under innesäsongen har han mer eller mindre skolats om till back och utomhus lär han ta platsen som offensiv mittfältare i det 4-3-3 spel man planerar att använda. Som off-mitt gör hans spelmotoregenskaper mest nytta.
 Olof Jungnelius  (dmf-hmf) "Ödlan" har aviserat att han satsar på comeback till utesäsongen men man vet ju aldrig riktigt var man har den juriststuderande djurgårdaren. Ifjol skulle han också vara ordinarie men nöjde sig med spel i träningsmatcherna. Hur som helst skulle han vara en injektion i laget, inte minst hans inkast :)
 Henrik Lundberg  (dmf-mb) Henke blev såväl Årets Rookie som Årets Mittfältare ifjol och stod för en imponerande säsong som debutant. Klok, passningssäker och målfarlig med oerhört hög lägstanivå. Dessutom är han allroundkunnig då han flera gånger spelade mittback med bravur. Henke blir en nyckelspelare 2006.
 John Pettersson  (vmf-vf-vb) Har kommit igång starkt under senare delen av innesäsongen och visat att han faktiskt kan hålla sig lugn men ändå inte tappa i ettrighet eller vilja. Har snabbheten och vinnarskallen som sin största styrka och kan enbart husera på vänsterkanten då han är extremt enbent. Om det sedan är som mittfältare, anfallare eller back han gör mest nytta får framtiden utvisa...
 Anders Soldan  (dmf) Soldans medverkan utomhus i år är lite osäker då han till skillnad mot ifjol kommer prioritera spel i Mosebacke. I den mån han kan spela i Ulven så kommer hans rutin och spelsinne göra nytta. Även om han var lite ojämn ifjol så är han en viktig kugge i Ulvens lagbygge.
 Robert Frisk  (hmf-hf-omf) Hade en mellansäsong ifjol där han alltför ofta körde fast på kanten, förhoppningsvis gör "Coach" en bättre säsong 2006. Håller bara hans sargade knän har han ju många förtjänster så länge han utnyttjar det han är bra på d.v.s. rörligheten, snabbheten och skickligheten i en-mot-en-situationer.
 Eduardo Galindo  (omf) Ulvens spanska inslag debuterade på hösten ifjol och höll en plats på det centrala mittfältet under resten av säsongen. Ingen grovjobbare direkt men en playmaker med utmärkt blick för spelet och en förmåga att hitta passningsvägar som ingen annan ser. Kan bli en publikfavorit 2006 :)
. .
ANFALLARE .
 Fredrik Bergström  (cf) Startade 2005 bra med två mål i premiären men sedan blev det bara ett mål till på de andra fyra matcherna han spelade. Har inte riktigt kommit in i elvamannaspelet och har en del att bevisa. Har inte deltagit alls inomhus i vinter och behöver kontinuitet och matchträning för att komma igång på allvar. En joker som kan göra en hel del mål med rätt understöd.
 André Nylund  (hf-vf-hmf-vmf) "Gatto" fick ju egentligen inte spela för Ulven ifjol då han började lira med IFK Stockholm (div.4) men gjorde ändå fem matcher under falskleg... I år när Ulven övergett R4:an mot 11-mannakorpen så får han återigen spela och tar givetvis tillbaka sin ordinarie plats. Andrés målfarlighet, snabbhet och skott kommer såklart göra nytta.
 Jonas Carlsson  (hf-hmf) Ulvens klart mest skadedrabbade spelare hann bara lira fyra matcher ifjol innan han sabbade knäet något han sedan gjorde om efter två matcher inomhus... Det känns som om "Hajas" aldrig riktigt fått visa vad han kan, förhoppningsvis får han det under 2006.
 Johnny Olofsson  (cf-omf)    NY! Hoppade in en match ifjol (hattrick mot Boo) och anslöt som ordinarie till innesäsongen. Komplett anfallare som liksom André även återfinns i div.4-laget IFK Stockholm. Stark, snabb och målfarlig med funktionell teknik och en kanon i vänsterbössan. Har han bara tid att spela blir Johnny en riktig attraktion under säsongen.
 Arvid Guterstam  (vf-vmf)   NY! Har varit en frisk fläkt i Ulven 2 under innesäsongen och spottat kassar i parti och minut. Kvick, löpstark och teknisk spelare med en hästspark till vänsterfot. Kan bli en riktigt bra ytter utomhus då han är duktig på att gå förbi sin motståndare och få in bollen ur dålig vinkel.
.
Förluster: .
 Björn Nordström  (mb) Björne spelade iofs inte så många matcher ifjol (två) så man kan väl inte direkt sätta honom på förlustkontot men han bör ändå tas med då han knappast är aktuell för spel under utomhussäsongen då han lär ha fullt upp med spel i Mosebacke.
 Kiyan Safarynejad  (f) Kiyan lirade visserligen inte någon match ifjol men var ändå aktuell under säsongen så han är med på den här listan. Nu har man inte hört något ifrån honom på väldigt länge så han känns inte så het. Fast en motiverad och spelsugen Kiyan skulle definitivt ha en plats så det är upp till honom.
. .

Frågetecken:

(Rangordnade efter hur nära de är en plats i truppen i dagsläget).
 Torbjörn Isaksson  (mv) "Frallan" har stått en hel del för Ulven 1 under innesäsongen och gjort det riktigt bra. Utomhus lär han ha fullt upp med spel i Mosebacke samt egna korplaget FC Devils men behövs det keeper ställer han säkerligen upp bara han kan.
 Jonas Holmberg  (dmf-omf) Den gänglige men spelskicklige innermittfältaren gjorde fyra matcher 2004 och två matcher 2005. Han har definitivt potentialen att ta en ordinarie plats men det hänger på om han har tid och lust. Han gjorde mini-comeback i Hallmans Cup häromsistens och är fortsatt högaktuell.
 Kalle Pettersson  (dmf-cf) Har såklart en given plats i truppen men den riktiga motivationen verkar saknas. Kan han återfå den tar han såklart plats som bollvinnare centralt på mitten alternativt som slugger på topp där hans patenterade "vandringar" kan fungera.
 Martin Wickström  (mb-hb) Var klart godkänd som mittback i premiären ifjol men försvann sedan och spelade ingen mer match. Nu har han börjat dyka upp på träningarna igen och även om han är ljusår från formen så verkar han motiverad och vill träna sig i form. Kan bli aktuell framöver.
 Niklas Brorsson  (mb) Skadedrabbad mittback som spelade två matcher ifjol men fick kliva av i bägge p.g.a. skador. Han har hög kapacitet och mittbackar är ju en bristvara så förhoppningen är att han ska ta plats i truppen 2006 men håller hans knä och har han tid att lira eller sätter jobbet käppar i hjulet? 
 Peter Lindgren  (dmf-omf) Elitspelaren i innebandy gjorde en match för Ulven ifjol och är väldigt sugen på att vara med men har tyvärr alltför sällan tid. Åtminstone under innebandysäsongen. Han har dock kvaliteter som skulle vara nyttiga för Ulven såsom bra fysik, närkampsspel, spelsinne och känsla för mål.
 Samuel Thuvander  (cf-hf-vf) Snabb och målfarlig anfallare som spelar i korplaget Rude Boys och som Ulven gärna vill ha med i truppen. Vill han själv det? Samuel gjorde en match ifjol, blir det fler i år?
 Herman Larsson  (dmf-omf) Kan bli aktuell nu när Ulven valt 11-mannakorpen före R4:an. Herman huserar "till vardags" i Årsta AIK men ställer gärna upp för Ulven när han har tid. Rivig tvåvägsspelare på mittfältet som skulle göra stor nytta. Gjorde en match ifjol och var duktig då.
 Billy Rimgard  (mb-vb) Ordinarie under 2004 men deltog inte alls ifjol. Hade mycket att göra men utlovade ändå en comeback som dock aldrig blev av. Hur ser det ut inför årets säsong? Ingen vet riktigt... Billy skulle behövas då tillgången på mittbackar är högst begränsad.
 Roberto Pelligra  (omf) Ska det nånsin bli någon comeback för den hetlevrade italienaren? Nu har det gått tre år sedan han drog på sig sin knäskada och trots flera löften om en nära förestående comeback har det hittills runnit ut i sanden. Men alla skulle givetvis bli väldigt glada om Roby kom tillbaka. 

.

Hur såg det ut ifjol inför säsongen? Kolla  här