.

Inför 2007

Rykten, förhoppningar och klara nyförvärv/förluster inför årets utomhussäsong.

Ulven startade 2006 med ett 4-3-3 spel som inte riktigt ville fungera. Under hösten övergav man det därför till förmån för 3-5-2
med en spelare i en relativt fri offensiv mittfältsroll. Detta fungerade mycket bättre men eftersom det lär bli tuffare motstånd i årets 2x45 minutersserie
så kommer man nog inte kunna klara sig med trebackslinje. Därför kommer man sannolikt gå över till 4-4-2 fast med Petter i en fri roll som anfallare.

Denna sida uppdateras löpande fram till seriestart!

(uppdaterad 2007-04-15).

Klara för spel:  
   

MÅLVAKTER

.
 1. Jonne Stenlund  (mv-yb) Slipsen tog över Samis vakanta plats som ordinarie burväktare i Ulven ifjol och gjorde en klart godkänd säsong. Visst släppte han in en del fummelmål men hans goda humör och entusiasmerande tillrop till medspelarna förlåter mycket. 2007 lär han bli förste back-up till Hoffa och därmed öppnas dörren till mer backspel för Ulvens Tyson.
 30. Andreas Hofer  (mv)    NY! Andreas eller Hoffa som han också kallas hittade till Ulven via hemsidan och efter ett par träningar fick han förtroendet som fast keeper under innesäsongen. Det skötte han bra och kommer därför självklart att vara ordinarie även utomhus. Det ska bli mycket spännande att följa hans vidare öden och äventyr i Ulventröjan. 
. .
FÖRSVARARE .
 3. Mattias Hedlund  (hb) Matte spelade så gott som uteslutande högerback ifjol och gjorde sin bästa säsong sedan man gick över till 11-manna. På våren var han riktigt bra medan han gick tillbaka lite under hösten. Skummis lever mycket på sin tyngd och sitt köttande och är en skön profil med legendarstatus...
 4. Johan Mesterton  (mb-dmf)    NY! Äntligen! Mestarn alias Ingesson är tillbaka i Ulventruppen efter flera års studier i Uppsala. Som mittback alt. defensiv mittfältare har han få övermän och det är givetvis en jätteförstärkning att han börjat spela igen. Dessutom är det självklart kul att få tillbaka en gammal Ulvenbekanting.
 5. Henrik Teljfors  (mb) Lagkaptenen fick ta ett stort ansvar ifjol när man gick över till trebackslinje och gjorde en klart godkänd säsong. Han fick även flytta upp som defensiv mittfältare några matcher. Givetvis viktig för laget och kommer förhoppningsvis höja sig ytterligare nästa år eller han nått sitt max?
 12. Olof Jungnelius  (hb-hmf) Ödlan spelade mestadels mittfältare ifjol (både på kanten och i mitten) men kommer 2007 att flytta ner i backlinjen. Dels beroende på ökad konkurrens på mittfältet men också då han borde kunna komma mer till sin rätt i försvaret trots sin svaghet på huvudet och i närkampsspelet...
 13. Torbjörn Persson  (yb-ymf) Tuben hade skadeproblem under stora delar av förra säsongen och spelade därför bara en match. Nu är han fit for fight igen och är med och slåss om en plats. I en fyrbackslinje är han given som ytterback men han kan även spela yttermittfältare.
 16. Torbjörn Isaksson  (yb-mb-mv) Frallan klev in som ordinarie i laget under hösten ifjol och blev en riktig tillgång i trebackslinjen oavsett på vilken plats han spelade. Han kan även stå i mål om det kniper. Skön snubbe som kämpar, sliter och alltid är positiv. Dessutom jättebajare, såklart ett stort plus! 
 24. Sebastién Gustin  (mb-yb) Sebbe alias Butcher kom in i laget samtidigt som Frallan och var också framgångsrik i försvaret. Kan även han spela på alla backpositioner och han har sin styrka i tyngden, huvudspelet och spelsinnet. Inte världens snabbaste spelare men kompenserar oftast det med att stå rätt.
. .
MITTFÄLTARE .
 6. Anders Soldan  (imf) Soldan var nestorn på Ulvens mittfält ifjol och det märktes tydligt när han inte var med. Hans klokhet, snack och närkampsspel lyfter alltid laget och han är en av de bästa tvåvägsspelarna. Enligt utsago satsar han på spel även i Mosebacke 2007 så frågan är hur mycket tid han har för Ulven?
 7. Jojje Elofsson  (hmf-imf) Jojkan missade större delen av 2006 p.g.a. en knäskada men gjorde comeback på höstkanten och har spelat flitigt hela vintern. Givetvis blir "mannen med smörpassen" en stor tillgång, förmodligen kommer han mestadels hålla till på högerkanten då man har många innermittfältare.
 8. John Pettersson  (vmf) Señor Oro är gjuten som vänsterspringare. Han är kanske inte världens mest bollskickliga eller passningssäkra spelare men hans vilja, hjärta och snabbhet gör att han ändå har stora förtjänster. Dessutom har han skalat bort de värsta av sina aggressionstendenser...
 11. André Nylund  (vmf-hmf-f) Gatto börjar bli en riktig veteran i Ulven trots blott 25 år fyllda. Men efter otaliga matcher och otaliga mål är han snart uppe i legendstatus :) Yttermittfältare eller anfallare, med sin snabbhet, teknik och sitt målsinne är han guld värd var han än spelar...
 14. Henrik Lundberg  (imf-mb) Henke missade en hel del matcher ifjol p.g.a. ryggproblem men när han var med var han som alltid framstående. Hans lugn med bollen och säkra passningsspel kommer göra stor nytta även i år. Han kan även spela back vid behov och göra det riktigt bra.
 17. Robert Frisk  (hmf-f) Robban gjorde en klart godkänd säsong trots ständiga positionsbyten. Högermitt/anfallare/offensiv mitt, alla platser funkar för den rörlige och snabbfotade teknikern. Professorn vill helst ha en fri roll men sannolikt kommer han mest husera på de två förstnämnda platserna.
 20. Joel Andersson  (imf-vmf) Tog ifjol steget in som innermittfältare och klarade det bra. Han passar egentligen bättre där än som ytter då han inte är så löpstark utan mer en fysisk spelare som gillar att vinna bollen och spela den vidare.
 22. Eduardo Galindo  (imf-f) Spelade bara en match ifjol då måndagar passade honom dåligt. Förhoppningsvis kan han vara med mer i år. Det finns egentligen bara en plats som passar honom nämligen den som offensiv mittfältare i en fri roll men eftersom man kommer spela 4-4-2 kanske han får spela forward i en fri roll. Blir 2007 Edus år?
 23. Rikard Tegelström  (hmf-imf) Rikard har varit i Australien och Norge och inte spelat i Ulven på drygt två år men var med en hel del under 2003 och 2004 och har totalt 17 matcher under bältet. En komplett allroundspelare som kommer göra stor nytta under säsongen var han än spelar.
 27. Michéll Nylund  (vmf-hmf) Micha alias Platini fick spela en hel del under hösten ifjol då det ofta saknades folk. Alltid bra att ha en joker att kasta in när det behövs och han kommer säkert få spela ett par matcher även i år. Styrka: Karisma, tyngd och teknik. Svaghet: Passningsspel och skott.
. .
ANFALLARE .
 2. Gustav Pettersson  (f-hb-vb) Vad var egentligen oddsen på att den tidigare defensivspecialisten Gurra 2007 skulle räknas som anfallare? Och dessutom som riktigt vass sådan? Men efter målsuccén inomhus 05-06 (17 mål!) och flera bra insatser i kedjan ifjol så är det där han primärt kommer att husera. Go Gurkan!
 9. Fredrik Bergström  (f) Freddie alias Zlattan är en lurig rackare. Både på och utanför planen. Inte världens mest pålitlige snubbe men en bra striker med ett högt målsnitt (0,67 mål/match). Har gått från klarhet till klarhet på sistone och gör nästan aldrig mållös från en match.
 10. Petter Teljfors  (f-imf-b) Perkan som gjorde en ganska blek figur 2005 lyfte sig rejält under fjolåret då han lämnade sin tidigare fasta anfallsplats och tog klivet ner som offensiv mittfältare. Dessutom gjorde han flera strålande insatser som back. I år när man ska spela 4-4-2 lär han spela anfallare igen, dock i en relativt fri roll.
 18. Johnny Olofsson  (f-omf) The Rocker var tyvärr inte med en enda match under förra säsongen (fel speldag för honom) men nu när man kommer spela på onsdagar så kommer han kunna spela mer. Han gör alltid stor nytta med sin styrka, snabbhet och vilja. Målkänslan är det heller inget fel på...
 19. Arvid Guterstam  (f-vmf) Arvid var definitivt 2006 års mest positiva överraskning, han hade gjort en bra debutsäsong inomhus men visade utomhus att han hade än mer att ge då han vann poängligan. Han går från klarhet till klarhet och har numera en given plats i Ulvens anfall med sin vänsterkanon och näsa för mål.
.
Förluster: .
 Sami Mhir  (mv) Ulvens faste burväktare sedan 1997 flyttade nyligen upp till Sundsvall dit han pendlat under ett drygt års tid. Han valde alltså familjen före fotbollen (svikare) :) Självklart ett jätteavbräck då han varit en av Ulvens absolut bästa spelare genom åren och en färgstark personlighet både på och utanför planen. Saknaden är stor, kom gärna tillbaka någon gång! 
. .

Frågetecken:

(Rangordnade efter hur nära de är en plats i truppen i dagsläget).
 Peter Pontikis  (yb-ymf) Pontikis har tagit timeout från fotbollen då han nyligen blev farsa för första gången. Den rivige och ettrige ytterbacken behövs dock i en annars ganska snäll backlinje så förhoppningsvis blir inte timeouten så långvarig...
 Samuel Thuvander  (f-ymf) Samuel är ett klart alternativ som anfallare, han har varit med och tränat en hel del under vintern och kan definitivt vara aktuell för en fast plats i Ulventruppen om han vill. Målfarlig, kvick och dessutom en trevlig prick som även kan spela som yttermittfältare.
 Rikard Frisk  (hb-vb) Lill-Frisken är ständigt aktuell som back-up vid spelarbrist men verkar aldrig ta det där sista steget för att norpa en plats som ordinarie. Dock ska han ha cred för hög träningsnärvaro och för att han nästan alltid kan hoppa in med kort varsel.
 Jonas Holmberg  (dmf-omf) Det verkar vara legio att den gänglige mittfältaren bara är med och spelar någon eller några matcher per säsong. Varje år hyser man förhoppningar om att han ska kunna och vilja spela mer men än så länge har det inte blivit så. Hur blir det 2007?
 Rasmus Ek  (yb) Rajje har varit med och tränat en hel del under vintern och kommer att husera i det nystartade mixlaget Ulven United. Det är dock alls inte osannolikt att han även kommer att få göra sin officiella Ulvendebut under säsongen.  
 Jonas Carlsson  (ymf-f) Kommer han tillbaka och i så fall när? Skadorna har förföljt Hajas sedan han började spela med Ulven och hans knän har blivit rejält sargade. Dock finns han alltid med i bakgrunden, på festerna och titt som tätt dyker han upp vid sidlinjen som supporter. Vore riktigt kul om han blev frisk!
 Micke Ström  (dmf) Strömmens ständiga ljumskproblem gör att man inte längre räknar med honom som ett alternativ men skulle han mirakulöst bli bra och sugen på en comeback i Ulventröjan så är han givetvis välkommen då det är en riktig klasspelare.
 Thomas Guldager  (vb-mb-dmf)  Snubbelgubben verkar ha tappat sugen, numera är han inte ens med och tränar längre. Synd då det är en karismatisk pratkvarn med en hel del bra egenskaper på planen (tuff, ettrig, bra skott). Har han tid och lust att spela är han given i truppen men det hänger enbart på honom själv. 
 Herman Larsson  (dmf-omf) Herman finns ständigt med i diskussionen och en av dem som messas flitigast när det behövs folk. När han kan vara med är han en stor förstärkning men tyvärr är det alltför sällan han kan spela. En slitstark tvåvägsspelare på mittfältet och en jävligt trevlig kille.
 Niklas Brorsson  (mb-dmf) Mattes polare som spelade ett par matcher under 2006 som back och defensiv mittfältare. En klok men ganska långsam spelare som gjorde hyfsat ifrån sig utan att glänsa. Kan möjligen bli aktuell även om det står några före i kön... 
 Kalle Pettersson  (dmf) Kalkan Kalkan när ska vi sluta hoppas på dig? Vi finns ju här för dig och skulle välkomna dig med öppna armar... 

.

Hur såg det ut ifjol inför säsongen? Kolla  här