,.

Klicka här så ska du få veta!


Senaste Nytt

20 februari 

Sporrong Cup (f.d. Hallmans Cup) utspelade sig denna lördagsförmiddag i Liljeholmen. Ulven hade drabbats av ett par återbud och man fick nätt och jämnt ihop manskapet. Lägg därefter till att fem av spelarna lirat två tuffa matcher kvällen innan i fredagsserien och var lagom möra i benen. Första matchstart på lördagen: 08.00... Oddsen talade med andra ord inte för Ulven. Men den här säsongen finns det inte mycket som stoppar de gulsvarta krigarna! Efter en ganska trög start i den första matchen mot Nordea som slutade 0-0 trots viss Ulvendominans så blev det bättre fart på grabbarna. 0-1 blev 3-1 mot Qstaff (mål av Frallan, Dani och Ginzo) innan Alecta blev för tuffa i sista gruppspelsmatchen (1-2, målet av Dani). Man trodde först att man därigenom åkt ut men det visade sig att tre poäng räckte för avancemang (seger gav bara två poäng).

I kvartsfinalen tog man sig an Kronobergs BK 2 och vann med 1-0 efter en stark kämpainsats. Det avgörande målet satte Ginzo. Semifinalen blev en rysare där 0-0 efter full tid innebar straffar, amerikanska sådana. Dani som missade en sådan straff i första matchen fick förnyat förtroende men brände även denna gång. Hoffen räddade dock motståndarnas straff och dramat fortsatte. Ginzo klev fram och tryckte distinkt in bollen utan krusiduller vilket gjorde att Ulven hade "the upper hand". Återigen räddade Hoffen och vild segerglädje utbröt! I finalen tröt dock orken rejält och man lyckades inte riktigt mobilisera krafterna. Man hade chanser att göra första målet men istället rann AFA iväg till 0-3 innan Ginzo reducerade. Därefter vaskade Ulven fram ett par lägen och 2-3 hade gjort att matchen var öppen men istället satte motståndarna två riktiga skitmål och vann med 1-5. Ett tungt slut men sammantaget måste man vara oerhört nöjda med sin insats. Spelet kanske inte flöt som det brukar göra alla gånger men kämpaglöden, viljan och Ulvenhjärtat var det sannerligen inget fel på!


 Bragdgänget som gick upp i arla morgonstunden efter en tuff fredag och kämpade sig hela vägen till final! 

Läs mer om turneringen  här


20 februari

Ulven-Bara Bajare för sjuttioelfte gången i historien :) Denna gång blev det en riktigt märklig match med två helt olika ansikten. Ulven ägde den första halvleken totalt och spelade precis den fotboll man ska spela. Snabb, offensiv och effektiv. 4-0 i paus kunde ha faktiskt ha varit mer. I andra halvlek slappnade man dock av för mycket. Det blev för mycket enmansshowande, för mycket kladd på bollen (för att snacka Tony Gustavsson-språk) och dessutom så skulle det konstant passas i alla avgörande lägen istället för att skjuta in bollen. Allt detta gjorde att BBFF fick en chans att ta sig tillbaka in i matchen och det gjorde man sannerligen tack vare grym effektivitet. De kom faktiskt upp till 4-3 innan domaren blåste av vilket gör att totalupplevelsen denna gång blev medioker den lysande första halvleken till trots. Dock! En seger mot Bara Bajare är alltid skön! :)

Läs mer om matchen  här

Matchen mot Boys blev ganska konstig och förryckt p.g.a. ideliga utvisningar. Först att åka var Petter som redan i slutet av första visades det röda kortet efter att han blivit förbannad på domaren och slängt ur sig ett könsord. Ulven ledde då med 1-0 varpå fem minuter med en spelare kort följde men det klarade man exemplariskt och släppte knappt till några lägen. När man sedan blev fullt manskap igen i andra halvlek rann siffrorna iväg och stannade till slut vid 6-0. Avslutningen på matchen var för övrigt ganska komisk då Boys ett tag spelade med endast två utespelare vilket gjorde att Ulven lekte sig fram till flera mål.

Läs mer om matchen  här


13 februari

Ulven-Pumas 5-1

Mer om matchen inom kort!

FK Ulven-Anthropi 1 11-0

Mer om matchen inom kort!


6 februari

Vanligtvis blir Ulvens matcher mot Långholmen täta, tuffa och ganska hätska. Kvällens match var dock undantaget som bekräftar regeln. Inte en enda utvisning i en ganska snäll match, dessutom var Ulven helt överlägsna. Man punkterade tillställningen snabbt redan i första halvlek och det blev sedan aldrig någon match. Dani hängde tre kassar och pånyttfödde Jojje satte två. Ginzo och Gurra förde därefter fram laget till en 7-0-ledning (!) innan man slappnade av lite i slutet vilket gjorde att slutresultatet skrevs till 8-2 (den åttonde målet gjordes av André). En gedigen laginsats där ingen föll igenom utan alla spelade riktigt bra.

Läs mer om matchen  här

Son Durisimos är ett riktigt svårspelat lag som spelar en ovanlig inomhusfotboll. Långsamt tempo, mycket bollhållande kombinerat med snabba tempoväxlingar och stenhårda välriktade skott. Ulven hade stora problem i mötet i höstas men lyckades då nå 2-2 till slut efter att ha tappat 1-0 till 1-2. Den här gången var utvecklingen liknande fast ännu mer extrem. Petter gav Ulven ledningen men motståndarna vände till 1-2 tack vare två kanonskott. Jojje lyckades dock få dit kvitteringen till 2-2 men peruanerna var dock det bättre laget så långt och slog till med två snabba mål vilket innebar 2-4 i paus och tung uppförsbacke. Men Ulven anno 2009 är ett lag som ALDRIG viker ner sig... I andra började man ta för sig bättre i närkamperna, man låg tätare på motståndare och spelade mer aggressivt. Detta gjorde att Son Durisimos började komma ur balans och drog på sig klumpiga utvisningar. Ulven tackade och tog emot för de numerära överlägena och mycket tack vare detta lyckades man vända 2-4 till 5-4 i en riktigt stark andra halvlek. André sköt in 3-4, Dani satte kvitteringen och slutligen krutade Ginzo in en frispark fram till 5-4. En sanslöst skön seger som innebar att man ryckte ifrån peruanerna i division 2. Ännu en uddamålsseger denna säsong och ännu en stark vändning. Grym moral i laget!

Läs mer om matchen  här


30 januari

Ulven utan en hel del ordinarie spelare mötte denna januarikväll Borgs Bil som man slog med 3-1 i höstas. Den här gången ledde man med samma siffror men tappade sedan till 3-3 innan Petter med sitt tredje mål för dagen ordnade ny ledning. Med tio sekunder kvar på matchklockan hände dock det som inte fick hända. Robban skulle slå en inspark från sidlinjen ett par meter vid halva planhalvan men istället för att slå den framåt valde han att slå den hem till Fadi. Han fick ingen bra träff på bollen så en motståndare kunde snappa upp tillbakaspelet och slå in bollen i mål. Direkt på avspark blåste så domaren av matchen. Riktigt tungt och en fruktansvärt onödig poängförlust.

Läs mer om matchen  här

Det har blivit ganska tjafsiga möten med gnällaget IFS tidigare men som tur var blev denna match ganska lugn. Ulven låg under i paus med 0-1 sedan ett skott touchat Hegge och gått i mål men i andra drog man upp tempot och hittade sitt vanliga spel vilket gjorde att man vände till 3-1. André satte kvitteringen, Hegge smög upp på högerkanten och slog in 2-1 på Danis snabba frispark och Petter tryckte dit 3-1 på Fadis fina utkast. En IFS-frispark touchade därefter Ginzo och ställde Fadi men Ulven punkterade matchen när skyttekungen Dani slog in 4-2. Man borde ha gjort ett par mål till med tanke på de lägen man skapade men tre poäng är ju tre poäng. En god laginsats!

Läs mer om matchen  här


23 januari

It was bound to happen sooner or later... Så kom då Ulvens första förlust för den här innesäsongen. Det blev en svit på 12 matcher utan förlust i seriespelet (17 om man räknar in Ulven Christmas Cup) innan GK Calypso ikväll blev för svåra. De var duktiga redan i första mötet i höstas men nu var de ännu bättre. Ulven gjorde visserligen ingen bra match och hade dessutom grym otur med skador men frågan är om man hade rått på dem ändå. Dock hade man definitivt gett dem en bättre match än nu. Ginzo gav snabbt Ulven ledningen på Petters framspelning men sedan var det slut på det roliga. 1-2 i paus blev 1-3 till slut och dessutom drabbades såväl Butcher (knä), Soldan (fot) som Jojje (fot) av skador så att de fick kliva av. I andra halvlek blev det nästan parodiskt med tre man liggandes på sidan av planen medan de på planen slet ont för att orka. En tung förlust men det är bara att glömma och gå vidare. Dags att starta en ny svit!

Läs mer om matchen  här

Med Butcher och Soldan borta från spel efter sina skador i matchen innan mot GK Calypso så blev det tufft och när man dessutom gjorde en riktigt blek insats så blev det svårt även mot bottenlaget Klenoderna. 0-2 i baken efter en katastrofal start vändes dock lagom till halvtid till 3-2 efter mål av Gurra, Jojje och Petter. I andra kvitterade dock de blåtröjade motståndarna till 3-3 innan Ginzo frälste Ulven med sitt 4-3 mål på Petters framspelning. Tre nödvändiga poäng men det här var verkligen ingen bra Ulvendag spelmässigt sett...

Läs mer om matchen  här


16 januari

Ett sargat Ulven som saknade inte mindre än sju (!) ordinarie spelare tog sig ikväll an de två tuffa motståndarna Segeltorps Bil (fd Västberga Trading) och Chaplins Team. Endast Fadi, Hegge, Jojje och Butcher var kvar av det lag som man vanligtvis har i fredagsserien och dessa fyra kompletterades av trion André, Robban och Danial som därmed gjorde inomhusdebut. Endast två avbytare alltså. I matchen mot Segeltorp började man piggt men släppte ändå in 0-1. Butcher kvitterade dock på Jojjes passning. Därefter stegade Fadi in i handlingen på ett mindre smart sätt då han lyckades snacka sig till inte bara ett gult kort utan även ett rött då han vägrade sluta. Fem minuters lagstraff och in i kassen hoppade André som tyvärr släppte in två mål under den tiden. Efter de fem minuternas slut kunde man som tur var låna in Bara Bajares keeper Anton som redan fanns i hallen. 1-3 i paus och tung uppförsbacke. Inte blev det bättre av att man sedan släppte in ett fjärde mål. Sedan skedde dock något som närmast kan liknas vid ett mirakel. Butcher hängde 2-4, Jojje tryckte in två mål fram till 4-4 och Butcher avgjorde med någon minut kvar när han satte 5-4 till Ulvenspelarnas stora glädje. En helt osannolik vändning, speciellt med tanke på att man saknade så många spelare och mötte ett erkänt svårspelat motståndarlag. En grym laginsats och ett extra plus i kanten går såklart till Butcher som var hyperfarlig och inblandad i samtliga mål (tre mål och två assist) samt Jojje som gjorde två mål, en assist och var tillbaka i riktigt gammalt gott slag.

Läs mer om matchen  här

I match två stod Chaplins Team för motståndet i en jämn och svängig match. Motståndarna tog ledningen i numerärt underläge (!) varpå Robban kvitterade. Jojje satte 2-1 men Chaplins replikerade när Hegge slog en indianare som ledde till kontring. Matchen såg ut att sluta oavgjort men i slutet spelade Ulven med en man mer sedan en motståndare skämt ut sig och först kapat Hjulle (inlånad från Bara Bajare) och därefter skrikit könsord och kastat snus (!) på domaren (Gjutarn) så att han fick rött kort. Ulven fick alltså chansen till spel fem mot fyra i fem minuter och till slut gav det utdelning då André tryckte in 3-2 och gav tre nya sköna poäng till de gultröjade.

Läs mer om matchen  här


28 december

ÄNTLIGEN!!! Ulven vann ikväll sin egna turnering Ulven Christmas Cup efter att ha presterat en emellanåt helt lysande fotboll med giftig, sprudlande offensiv och stabil och säker defensiv. BK Bearnaise och Arbeitsverein besegrades i gruppspelet medan man kryssade mot Mosebacke i en som vanligt hetlevrad och tjafsig match. I semifinalen krossades fjolårsmästarna IFK Aspudden och i finalen slog man därefter Mosebacke som man alltså ställdes mot igen. De gamla rivalerna slogs tillbaka med 2-1 och en historisk första turneringsseger var ett faktum!

Mer om turneringen inom kort!


 Hjältarna som tog hem Ulvens första turneringsseger någonsin! 


12 december

Ulven - Boys 2-1

Läs mer om matchen  här

Ulven - Bara Bajare FF 2-2

Läs mer om matchen  här


6 december

Ulven saknade denna kväll avstängde Petter, de jobbande Gurra och Jojje samt Mesterton som saknades av oklar anledning. In i laget klev därför säsongsdebutanterna Robban och Johnny. I första halvlek mot Pumas märktes det att man var osamspelta och dessutom var tempot lågt. Dani hängde dock 1-0 strax innan paus och gav laget andrum. I andra fick man mycket bättre fart på bollen och då kom också målen. Till slut vann med klart med 5-0 sedan Dani satt sitt andra och Butcher, Soldan och Johnny nätat.

Läs mer om matchen  här

Anthropi har Ulven träningsspelat mot ett par gånger men detta var första gången man möttes i seriesammanhang. Någon match att tala om blev det dock inte, Ulven var på tok för överlägsna. 6-1 i halvtid hade ju lätt kunna leda till en lite avslagen andra där man började dribbla och spela svårt. Så var dock inte fallet utan man fortsatte mala på med snabbt och effektivt spel med få bolltouch och mycket rörelse. Resultat=man drog ifrån ännu mer och vann till slut med hela 16-2 (!). Galet stora siffror, visserligen var motståndet riktigt svagt men Ulven ser grymt starka ut den här säsongen. Johnny och Butcher hängde fyra kassar var, Dani blev tremålsskytt, Soldan & Ginzo satte två och Robban en. Jobbigt för dem som inte var med i denna match att haka på i poängligans topp... :)

Läs mer om matchen  här


28 november

FK Ulven-Långholmen FC, en klassiker i modern svensk korphistoria :) I seriesammanhang har man mötts fyra gånger (tre gånger har Ulven segrat) men det här var första gången man möttes inomhus. Precis som i alla utomhusmöten blev det en fysisk, tuff match i högt tempo, ett tempo som Ulven behärskade klart bäst. Den första halvleken var nog lagets bästa hittills den här säsongen. Man spelade distinkt, snabbt och var effektiva framåt. Ställningen i paus var hela 3-0 sedan Ginzo slagit in ettan i öppen kasse på Butchers perfekta sidledspass, Petter ensam kämpat sig igenom försvaret trots tuff uppvaktning och krutat in tvåan och Soldan tryckt in trean på pass från Ginzo. I andra tappade man lite fokus, delvis p.g.a. det jättebråk som tillkom sedan en av deras spelare gett Petter ett knytnävsslag i nacken och denne replikerat. Det var full kalabalik ett tag innan man lugnade ner känslorna och domaren delade ut ett rött kort till vardera laget. Petter fick helt korrekt kliva av men tyvärr var det fel Långholmenspelare som fick lämna banan medan den störste idioten fick spela kvar. Ulvens övertag fortsatte dock i andra men några fler mål blev det inte. Det är alltid lika skönt att slå de ganska arroganta och framförallt skitsnackande engelsmännen. Sällan har väl orden "You fucking cunt!" uttalats så ofta på en fotbollsplan. Hur kan ett helt lag ha Tourettes syndrom? 

Läs mer om matchen  här

Den andra matchen denna fredag var av helt annan karaktär. Nu mötte man det peruanska laget Los Durisimos som drog ner på tempot och spelade en teknisk och svårbemästrad fotboll. Framförallt hade de en spelare som var riktigt vass och utrustad med ett grymt hårt skott något han visade två gånger om, ena gången på frispark som han helt sonika bara krutade in bakom Fadi som knappt han reagera. Dessa bägge mål betydde en vändning till 1-2, Ulvens 1-0 mål gjordes av Butcher (hans första för i år) på passning från Ginzo. I andra halvlek ökade Ulven tempot och spelade upp sig, man skapade massor av chanser och hade flera ribb- och stolpträffar men bolljäveln ville inte in. Till slut sågade sig dock Mesterton och Soldan igenom och den sistnämnde räddade en poäng. En konstig match...

Läs mer om matchen  här


21 november

Borgs Bil stod för motståndet i den första matchen denna fredag. Ett helt okej lag men mot Ulven räckte de inte till. De gulsvarta saknade Fadi som precis blivit farsa (GRATTIS!) men i hans ställe gjorde Anders "Hoffen" Karlsson-Hoff en stabil insats. Soldan hängde 1-0 efter bara någon minuts spel då han chippade in bollen på pass från Gurra, motståndarna kvitterade innan paus men i andra glidtacklade Ginzo in 2-1 på Petters passning och vid 3-1 var rollerna de ombytta. En stark laginsats där det enda smolket i glädjebägaren var Jompas två helt onödiga utvisningar som man dock klarade på ett bra sätt via smart boxplay. Men man har i längden inte råd att dra på sig så klumpiga utvisningar.

Läs mer om matchen  här

I den andra matchen ställdes man mot IFS som man slog med sammanlagt 19-5 på tre matcher förra året. Den här gången blev matchen jämnare och det endast beroende på fortsatta idiotiska utvisningar. Ulven hade 2-0 i paus sedan Petter och Dani gjort varsitt mål men i andra bjöd man in motståndarna i matchen när man (läs: Gurra och Petter) drog på sig sammanlagt ett rött och fyra gula kort. INTE acceptabelt! Dessutom var samtliga kort riktigt korkade och onödiga. IFS var visserligen kaxiga och allmänt töntiga men det rättfärdigar inte att man ställer till det för laget med att bli utvisad i parti och minut. Nu klarade Ulven även dessa utvisningar fantastiskt bra men man torskade andra halvlek med 1-2 (målet gjort av Ginzo) och det blev onödigt spännande.

Skärpning framöver! 

Läs mer om matchen  här


14 november

Seriestart! Ulven rivstartade ikväll säsongen med två segrar. Även i år kör man med två lag i fredagsserierna, ett i div.1 och ett i div.2. Skillnaden mot ifjol är att man inte har två separata lag som kör varannan vecka utan istället bara har en inomhustrupp som spelar varje fredag. Årets trupp består av Fadi i mål samt Hegge, Mesterton, Ginzo, Gurra, Jojje, Soldan, Petter, Dani och Butcher. Första reserver är Robban, André och Jompa.

I match 1 ställdes man mot förra årets överlägsna segrare i div.3, GK Calypso. Ulven spelade dock en disciplinerad och effektiv fotboll och vann med 4-2 efter två mål av inomhusspecialisten Dani (det ena på straff) samt varsitt mål av Gurra och André. 

Läs mer om matchen  här

Den andra matchen var mot de ganska usla Klenoderna. Ulven gjorde dock en lam första halvlek och ledde bara med 2-1 i paus trots stort spelövertag. I andra satte man bättre fart på bollen och då lossnade det rejält. Man gjorde inte mindre än tio mål på femton minuter (!) och vann med hela 12-2. Stor segerorganisatör var Dani som skrapade ihop hela sju poäng fördelat på fem mål och två assists. Mesterton gjorde fem poäng (samtliga var assists), Ginzo fyra (ett mål och tre assists) och Jompa tre (samliga var mål). André gjorde två mål och Hegge hängde en.

Läs mer om matchen  här


8 november

Korpen Stockholm Cup i Bromma, en nystartad turnering med 40 herrlag startande varav Ulven såklart var ett. Från det tilltänkta lag som ska spela i årets fredagsserie saknades Mesterton, Jojje, Butcher och Robban. Istället tog man in duon Hjalmar "Hjalle" Malmlöf och Rasmus "Rajje" Ek från mixlaget. Noterbart var även att Soldan som inte spelade en enda minut utomhus var tillbaka samt att Ginzo gjorde inomhusdebut i den gulsvarta tröjan. Ulven startade svajigt men lyckades ändå vinna en inte alltför välspelad match mot Ribba med 2-0 efter mål av Rajje och Petter. I match 2 slog man IK Stym med 1-0 (Petter) i en tät och jämn match vilket gjorde att man var klara för avancemang. I den tredje gruppspelsmatchen låg man under med 0-1 men vände och vann till slut klart med 4-1 sedan Petter gjort två och Soldan och Rajje hängt varsitt.

I åttondelsfinalen stötte man sedan på inga mindre än Mosebacke, dock med långt ifrån ordinarie lag. Det blev en tuff, tät och spännande historia där Hjalle gav Ulven ledningen. Mosebacke vände lite onödigt till 1-2 men Ginzo tryckte in kvitteringen och matchen gick till straffar. Ginzo och Dani satte Ulvens två första straffar och Mosebacke gjorde mål på sina också. Därefter räddade straffspecialisten Fadi straff nummer tre och Perkan frälste sedan Ulven med sitt 5-4 mål. I semin gjorde man sedan tyvärr en ganska blek insats mot TBK och torskade med 0-2. Totalt sett dock en klart godkänd insats och till och från spelade man riktigt sevärd fotboll med mycket rörelse och snabba passningar. Ett extra plus i kanten till Fadi som stod för en rad reflexräddningar, Ginzo som växte in i liberorollen och spelade väldigt klokt samt Perkan som var het framför målet och alltså satte fyra bollar. En bra uppvärmning inför seriespelet!

 
FK Ulven anno Korpen Stockholm Cup 2008

Mer fakta om turneringen inom kort.


Vill du läsa tidigare Ulvennyheter? Gå in under rubriken Nyhetsarkivet i vänstermenyn eller klicka  här

..

  .