.
SPORRONG CUP. 21/2 2009
 
 

Sporrong Cup (f.d. Hallmans Cup) utspelade sig denna lördagsförmiddag i Liljeholmen. Ulven hade drabbats av ett par återbud och man fick nätt och jämnt ihop manskapet. Sju man kom till spel däribland Frallan som inte spelat något inomhus alls i år samt Danial som bara varit med två fredagar. Dessutom stod Hoffen i mål i tumskadade Fadis frånvaro. Lägg därefter till att fem av spelarna lirat två tuffa matcher kvällen innan i fredagsserien och var lagom möra i benen. Första matchstart på lördagen: 08.00... Oddsen talade med andra ord inte för Ulven. Men den här säsongen finns det inte mycket som stoppar de gulsvarta krigarna!

Laget för dagen: 1-2-1 med Hoffen i mål, Hegge/Frallan/Ginzo på libero/vänstermitt samt Jojje/Danial/Dani på högermitt/anfall.

Efter en ganska trög start i den första matchen mot Nordea som slutade 0-0 trots viss Ulvendominans så blev det bättre fart på grabbarna. 0-1 (efter en "indianare" direkt i matchinledningen från hegge) blev 3-1 mot Qstaff (mål av Frallan, Dani och Ginzo) innan Alecta blev för tuffa i sista gruppspelsmatchen (1-2, målet av Dani). Man trodde först att man därigenom åkt ut men det visade sig att tre poäng räckte för avancemang (seger gav bara två poäng). Anledningen till att man trodde att man åkt ut var att det blev straffar (amerikanska sådana) efter alla oavgjorda matcher och eftersom Ulven torskade straffläggningen efter Nordeamatchen p.g.a. att Dani missade sin straff (Ulvens enda) så trodde man att Nordea snott kvartsfinalplatsen. Men efter att ha dubbelkollat reglerna så upptäckte man att målskillnad gick före straffsparksläggningen och Ulen var plötsligt i kvarten!

* * *

Där tog man sig an Kronobergs BK 2 och vann med 1-0 efter en stark kämpainsats. Det avgörande målet satte Ginzo. Semifinalen blev en rysare där 0-0 efter full tid innebar straffar, amerikanska sådana även där. Dani som alltså missade en straff i första matchen fick förnyat förtroende men brände även denna gång. Hoffen räddade dock motståndarnas straff och dramat fortsatte. Ginzo klev fram och tryckte distinkt in bollen utan krusiduller vilket gjorde att Ulven hade "the upper hand". Återigen räddade Hoffen och vild segerglädje utbröt! De tjejer från Bara Bajare som stannat kvar sedan de själva åkt ut för att kolla Ulvengrabbarna var säkra på att de bevittnat finalen med tanke på segerjublet och ringdansen :)

I finalen tröt dock orken rejält och Ulven lyckades inte riktigt mobilisera krafterna. Man hade chanser att göra första målet men istället rann AFA iväg till 0-3 innan Ginzo reducerade. Därefter vaskade Ulven fram ett par lägen och 2-3 hade gjort att matchen var öppen men istället satte motståndarna två riktiga skitmål och vann med 1-5. Det sista målet lyckades Hoffen på nåt sätt klacka in mellan benen på Hegge som stod på mållinjen för att täcka upp bakom sin keeper. Ett aningen annorlunda mål och ett tungt slut men sammantaget måste man vara oerhört nöjda med sin insats. Spelet kanske inte flöt som det brukar göra alla gånger men kämpaglöden, viljan och Ulvenhjärtat var det sannerligen inget fel på!

Hela laget förtjänar stort beröm men lite extra plus i kanten går ändå till Ginzo som var oförtröttlig i bägge riktningarna, Jojje som stod för flera suveräna framspelningar (smörpassen till Danis nickmål mot Qstaff var underbart fotbollsgodis) samt Dani som var ett ständigt orosmoment framåt. Forza Ulven!


 Bragdgänget som gick upp i arla morgonstunden efter en tuff fredag och kämpade sig hela vägen till final! 

 

TABELL - Grupp A

FK Ulven – Nordea          0-0
FK Ulven – Qstaff 3-1
AlectaFK Ulven 2-1
             
Alecta 3 2 1 0 5-3 5
FK Ulven 3 1 1 1 4-3 3
--------------------------- ----- ----- ----- ----- ------- -----
Nordea  3 0 3 0 2-2 3
Qstaff 3 0 1 2 1-4 1

KVARTSFINALER

Alecta Mosebacke FF 3-2 (efter straffar)
AFA Försäkring Handelsbanken     3-1
Kronobergs BK 2 FK Ulven 0-1
Trygg-Hansa Finanskompetens 3-1

 SEMIFINALER

Alecta AFA Försäkring                2-3
FK Ulven Trygg-Hansa 1-0 (efter straffar)

FINAL

AFA Försäkring FK Ulven      5-1

 

 Ännu en bild på bragdgänget, den här gången innan matchen mot Qstaff